Turnir košarke u kolicima biće održan u nedelju, 28. februara, u Sportskom centru „Požarevac“, a svečano otvaranje zakazano je za 11 časova. Turnir će otvoriti gradonačelnik Saša Pavlović, dok su utakmice na programu od 11:30 časova.

Pored toga, turniru će prisustvovati i predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije i generalni sekretar pomenutog saveza. Na turniru će učestvovati tri ekipe: Klub košarke u kolicima „Despot“ iz Beograda, „Bijeljinja“ iz Bijeljine i „Nais“ iz Niša.

Na žalost, zbog poštovanja epidemioloških mera koje su na snazi, turnir će biti održan bez prisustva publike.

Tim povodom, danas je u Sporstkom centru Požarevac održana konferencija za medije.

U nedelju turnir košarke u kolicima u Sportskom centru Požarevac 50850

Konferenciji su prisustvovali Marija Radenković, odbornica u Skupštini grada Požarevca, koja je inicijator održavanja turnira, Marija Trnavac, direktorka Sportskog centra Požarevac i Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za sport.

U nedelju turnir košarke u kolicima u Sportskom centru Požarevac 50850
Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za sport

„Pre svega, to je jedan paraolimpijski sport. To je sport koji je od skoro zaživeo u našoj zemlji. Ovo je druga sezona takmičenja od kada je liga formirana. Taj sport je vrlo dinamičan i zanimljiv i u ekspanziji u našoj zemlji od kada je reprezentacija Srbije košarkaša u kolicima osvojila srebrnu medalju na evropskom prvenstvu 2019. godine u „C Diviziji“ i samim tim plasirala se u viši rang, odnosno u „B Diviziju“. Koncept je takav da se turniri u okviru prve lige Srbije u košarci u kolicima održavaju u gradovima širom naše zemlje, i eto, na naše zadovoljstvo, i Požarevac će od sada biti jedan od tih gradova. Naime, ideja je da se osobe sa invaliditetom podstaknu, motivišu, i da se, što da ne, i u drugim gradovima Srbije osnuju klubovi i da se takmiče među sobom i druže. Grad Požarevac, na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem, kako i do sada, tako i u budućnosti, uvek će podržati održavanje ovakvih sportskih događaja i daćemo svoj pun doprinos pre svega u promociji sportova osoba sa invaliditetom. U ovom slučaju to će biti košarka u kolicima.“, izjavio je Milan Jović.

Naslovna foto: Sportski savez Aranđelovac