Povodom obeležavanja Dečije nedelje u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Kostolcu podeljeno je 150 kompleta školskog pribora za sve učenike prvog razreda. Najmlađim učenicima poklon pakete uručili su ispred Gradske opštine Kostolac Bajram Morina, Milica Jović i Marijana Božić, članovi Veća i Maja Zdravković, pomoćnica predsednika, kao i Radojka Morina, predsednica Romskog udruženja žena Braničevskog okruga i Elvis Morina, pedagoški asistent.

U okviru programa ROMACTED kostolačkim prvacima podeljeni poklon paketi sa školskim priborom 42646

Ova aktivnost je realizovana u okviru ROMACTED programa koji Gradska opština Kostolac sprovodi u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i sa Savetom Evrope.

U okviru programa ROMACTED kostolačkim prvacima podeljeni poklon paketi sa školskim priborom 42646

ROMACTED program ima za cilj promovisanje dobrog upravljanja lokalnih samouprava i osnaživanje romske zajednice na lokalnom nivou, a pored Gradske opštine Kostolac sprovodi se u još deset opština i gradova u Srbiji. Kroz program je formirana Lokalna akciona grupa sastavljena od predstavnika romske zajednice, kao i Institucionalna radna grupa koju čine predstavnici lokalne samouprave i institucija. Međusobno sarađuju i koriste sve raspoložive resurse u cilju rešavanja prioriteta koje su definisali građani.
Kroz Grant Saveta Evrope koji je Gradska opština Kostolac dobila, u narednom periodu očekuje se rešavanje i ostalih definisanih prioriteta koji nisu previše zahtevni, a građanima puno znače.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments