Na deonici državnog puta II-A reda, od pretlje Beli Potok do Tunela Straževica planirano je izmeštanje dela trase i izgradnja novog nadvožnjaka preko železničke pruge Beograd-Požarevac, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je javnu prezentaciju urbanističkog projekta.
Predmet projekta je izmeštanje dela trase državnog puta II-A reda broj 154 na deonici od čvora Petlja Beli Potok do čvora Tunel Straževica u dužini od približno 600 metara u okviru kojeg se mora izvesti i izgradnja novog nadvožnjaka preko železničke pruge Beograd-Požarevac u neposrednoj blizini postojećeg. Planirano izmeštanje se nalazi na teritoriji Opštine Rakovica, KO Resnik i Opštine Voždovac, KO Rakovica selo.
Izradi urbanističko-tehničke dokumentacije pristupa se zbog ugrožene stabilnosti i funkcionalnosti postojećeg nadvožnjaka na državnom putu i potrebe izgradnje novog na izmeštenoj trasi kako bi u potpunosti bili zadovoljeni svi zahtevi po pitanju nosivosti, sigurnosti i bezbednosti saobraćaja.