U saopštenju POKS-a se navodi da su im pristupili odbornici u gradovima: Novom Sadu, Bečeju, Trsteniku, Arilju, Somboru, Temerinu, Srbobranu, Bačkoj Topoli, Kuli, Bačkoj Palanci, Kniću, Ljuboviji, Ubu i Požarevcu

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da im je pristupila većina odbornika SPO iz više opština i gradova širom Srbije, kao i većina poslanika republičke i pokrajinske skupštine.

U saopštenju POKS-a se navodi da su im pristupili odbornici u gradovima: Novom Sadu, Bečeju, Trsteniku, Arilju, Somboru, Temerinu, Srbobranu, Bačkoj Topoli, Kuli, Bačkoj Palanci, Kniću, Ljuboviji, Ubu i Požarevcu.

Iz Nove Srbije u POKS su prešla dva odbornika iz Ivanjice i jedan iz Sjenice, u Loznici jedan iz Grupe građana, a u Lazarevcu jedan iz DSS, a od juče i četiri odbornika u Petrovcu na Mlavi iz Grupe građana.

U POKS prešli odbornici u više gradova i opština 16775

– Ideja obnove kaljevine jača u Srbiji, a osim građana koji nam prilaze, pridružuju nam se i odbornici iz cele države. Postali smo parlamentarni u 22 grada i opština, sa 48 odbornika. Njihov broj se konstantno povećava, a najsvežiji prelasci odbornika u našu stranku su bili prethodni dan u Petrovcu na Mlavi – izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS-a Žika Gojković.

Autor: Telegraf.rs/Tanjug

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
10 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasija
06/04/2019 23:44

Predsednik POKS navodno za monarhiju a podržava vlast, to nemma nigde na svetu!

Лазар
06/04/2019 15:08

ПОКС једино куповином може стекне одборник у по којој општини.
Иначе, многи које су у прво време преварили Жика и Мирко, сада се враћају у Српски покрет обнове.

Zoran Jovic
06/04/2019 14:38

Jel to onaj Žika preletačević o kome su sve novine pisale da krije misicu ubicu za kojom je raspisana međunarodna poternica? Ucenjeni jadnik sad se igra političara. Još će mu gore biti kad država saopšti sve podatke o pokradenoj toplani Mišluk. Njemu i Jeliću bukagije čini mi se ne ginu. Zato, bolje bi im bilo da čuvaju pare za advokate nego što ih troše na kupovinu tuđih odbornika.

Милан Јевтић
06/04/2019 14:17

Јел то она странка у покушају која је у Београду освојила 0,2% гласова? Ахаххаха… Мајко моја, значи кад ти бирачи не дају ни 0,5% ти онда купиш одборнике других странака које су оне за разлику од тебе поштено освојиле. Могу само да кажем – чега се паметан стиди, тиме се нечастан поноси. Ова странка прелетачевића је дефинитивно уз Шешељевце највеће зло на политичкој сцени. Срећом, неће дуго да постоји.

Zoki
06/04/2019 13:31

Takozvani POKS niĵe stranka, to je najobičnija interesna grupa!
Mirko Čikiriz je zahvaljujući SPO-u postavljen za državnog sekretara Ministarstva pravde, a od kad je osnovao tzv. POKS, njegove pristalice pluju SNS i Vučiċa na sva usta, iako je Čikiriz činovnik, naprednjačke, Vlade Srbije.
Toliko o moralu, interesne grupe, zvane Pokret obnove komunističke Srbije!

Bogdan Jerkov
06/04/2019 11:44

Spo u Kuli nije ucestvovao na izborima 16.12.2018 tako da ne moze da ima odbornike. Evo javno obavestavamo Ziku Gojkovica da je 9.3.2019 ponovo obnovljen rad opstinskog odbora SPO. Ja sam Predsednik..i jos 10 starih spovaca..sa clanskim knjizicama iz 90- te..i mislimo da je bas kao i obnavljanje odbora u njegovom rodnom Somboru razlog za ovaj medijski spin..

Markom
06/04/2019 10:37

Davno je bio odlazak nekih članova SPO u POKS. SPO nikad nije išao linijom populizma već bio i ostao jedina stranka specifičnih vrednosti tranzicione Srbije.

Ljiljana
06/04/2019 10:25

Ovo nije tačno,da i jeste,kakva je politička budućnost stranke koja krade tudje mandate.Šta će na to reći glasači?Mislite malo o tome?

Kole
06/04/2019 10:02

Pa ovaj Pera Miladinović promenio 28 stranaka. Bio i u SPS čak… E jado, i vi mi monarhisti… Kako Udba pravi „monarhiste“…

Rade
06/04/2019 10:00

Pristojan čovek se ne bi hvalio time kako vrbuje odbornike i „osvaja ih“ mimo izbora. Da ne govorimo da je ovo saopštenje potpuno neistinito, već se periodično pojavljuje od formiranja te interesne grupacije, sa tim da su krenuli od navodno 100 ukradenih mandata samo od jedne stranke, da bi došli do lagarija kako su ukrali 48 mandata iz svih stranaka. Ili manje masno lažu, ili priznaju da preletači u velikoj meri i odleću od njih. Uzgred, u Žikinom rodnom Somboru niko im nije prišao, već su svi odleteli u pravcu jedne druge stranke.