Danas je ispred Kriznog štaba najnovije podatke saopštila premijerka Ana Brnabić rekavši da je situacija izuzetno teška.

Prema podacima u poslednjih 24 sata, u Srbiji je od korone preminulo 13, novozaraženih je 383, a na respiratorima je 178 pacijenata.

Brnabićeva je naglasila da je veliki rast zabeležen u Beogradu i Novom Sadu, posebno u poslednja dva dana što je, kako je rekla, direktna posledica okupljanja na protestima prethodnih dana uprkos apelima lekara da ljudi drže fizičku distancu jer je naš zdravstveni već ionako preopterećen i ne može da izdrži ovoliki priliv obolelih.

– Došlo na naplatu – rekla je Brnabićeva dodajući da je najveći rast zaraženih zabeležen u Beogradu i Novom Sadu, a da je zadovljnija situacijom u Šapcu i Novom Pazaru gde je zabeleženo smirivanje situacije.

Ona je podsetila da su od sutra -17. jula, na snazi nove mere Kriznog štaba i Vlade Srbije koje podrazumevaju obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru, obavezno nošenje maske na otvorenom ukoliko je fizička distanca manja od metar i po, zabrana okupljanja u zatvorenom više od 10 ljudi, držanje distance od metar i po.

Brnabićeva je rekla da se nada stabilizaciji ukoliko svi budemo poštovali mere i dodala da to zavisi od svih nas. Ona je na novinarsko pitanje ko će kontrolisati primenu novih oštrijih mera, rekla da će to raditi komunalna milicija i naglasila da nema te milicije koja bi mogla da iskontroliše sve i svakog ukoliko se sami ne pridržavamo mera, posebno jer je naše zdravlje u pitanju.

 

Autor Kurir

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments