Pravo učešća na ovom prvenstvu imalo je 10 igrača koji su stekli pravo sa prošlogodišnjeg prvenstva, 6 igrača, kao i 4 igrača koji su igrali kvalifikacije koje su takođe održane u Požarevcu početkom marta meseca.

„Pored ovog, postoji i ekipno prvenstvo. Srbija, odnosno Nacionalni sportski savez slepih i slabovidih je ove godine domaćin i organizator Evropskog pojedinačnog prvenstva u šahu. Deset današnjih finalista iz Požarevca stiču pravo učešća na evropskom šampionatu koje bi trebalo da se održi od 20. – 30. oktobra u Vrnjačkoj banji“, rekao je Petar Vranjković, predsednik Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih Srbije.

Takmičari koji su danas došli u Požarevac su iz cele Srbije, od Subotice do Prokuplja.

Živoslav Ivanović, predsednik Sportskog kluba slepih i slabovidih „Polet“ iz Požarevca koje je danas bilo u svojstvu tehničkih organizatora prvenstva, rekao je da je finansijer i pokrovitelj Nacionalni sportski savez slepih i slabovidih Srbije:

„Već nekoliko puta smo dobijali tu čast da budemo domaćini. Na žalost, nemamo nijednog našeg predstavnika jer ovo je ipak kvalitetno prvenstvo. Naši šahisti nastupaju na svim drugim turnirima sa prosečnim rezultatima. Mi smo daleko uspešniji što se tiče atletike, fudbala i kuglanja gde smo pre 10 dana osvojili Kup Srbije po prvi put i članovi smo kuglaške reprezentacije. Više puta smo bili prvaci lige. Nedavno smo dobili zvučni pikado.

Sve to uspevamo uz pomoć Gradske uprave i Sportskog saveza grada Požarevca, oni nas finansiraju. Sve manje je donatora.“

“ Imamo izuzetnu saradnju sa klubom tako da smo mi sada već nekoliko puta domaćini i spremni smo da i u narednom periodu budemo zajedno. Grad odvaja značajna sredstva za klub i nastaviće tako“, rekao je danas Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza grada Požarevca.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments