Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  proglasio je vanredno stanje na celoj teritoriji Republike Srbije.

Borba koja pred nama je borba za one koji su stvarali i gradili naši zemlju, borba za roditelje, ali i za budužnost Srbije. Naši stariji su izgradili naša sela, puteve i pruge, a danas su oni napadnuti pre svega i moramo sve da uradimo da pomognemo tim divnim ljudma, poručio je predsednik Srbije večeras.

Na osnovu Ustava Republike Srbije, a u skladu sa odredbama Ustava, člana  5. ustava, obaveštavam,o da smo deoneli odlučlu o proglašenju vanrednog stanja na teriotoriji cele Srbije-

– Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog protivnika! Naša zemlja mora da pobedi. Borba je za naše starije, roditelje, ali i za budućnost Srbije. Naši roditelji su izgradili puteve i pruge, izgradili su ovu zemlju i zato moramo da im pomognemo. Posle iskustava kroz koje smo prošli, a i na osnovu pisama ministra odbrane i predsednice Vlade, u skladu sa Ustavom, doneli smo odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije! Naša zemlja prošla je kroz tešku situaciju i na Kosovu i Metohiji, da vas ne podsećam na Srebrenicu i nadalje. Ovo je bitka za našu zemlju, za naše stare, moramo da čuvamo sve, a pre svega naše najstarije sugrađane – poručio je Vučić.

U Srbiji proglašeno VANREDNO STANJE NA TEROTIRIJI CELE SRBIJE 31614Tačka 1. proglašava se vanredno stanje na teritiriji cele Srbije, saopštio je  predsednik Srbije. Odluka stupa odmah na snagu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedava večeras u Palati Srbija u 19.00 časova sastankom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID–19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu.