Ostvarenje Rebeka iz 1940. godine donelo je Alfredu Hičkoku i ostatku ekipe čak 11 nominacija za Oskara. Reč je o filmu sa početka njegove karijere, koje se smatra i jednim od njegovih najboljih.

Stoga ne čudi što jeosvojio dve zlatne statue, od kojih je druga za najbolju fotografiju. Rebeka je postala sinonim za neizvesnost na bioskopskom platnu, a interesantno je da je reditelj dobio poziv od producenta filma Prohujalo sa vihorom, Dejvida O. Selznika, dok se radnja zasniva na romanu istog naziva spisateljice Dafne di Morije.

Danas, 80 godina od premijernog prikazivanja, pred nama je rimejk, za koji je zaslužan Netfliks. Ukoliko ste ljubitelj dela Alfreda Hičkoka, verujemo da sa nestrpljenjem očekujete jesen i početak emitovanja.

Film reditelja Bena Vitlija, a po scenariju Džejn Goldman, Džoa Šrapnela i Ane Voterhaus, prvo emitovanje doživeće 21. oktobra. Kompanija Netfliks odlučila je da iznese okosnicu priče u kratkim crtama – nakon uzbudljive romanse sa zgodnim udovcem Maksimom de Vintereom u Monte Karlu, njegova sada već supruga dolazi na njegovo velelepno porodično imanje Menderleju, koje je smešteno na britanskoj obali. Naivna i neiskusna, ona pokušava da se privikne na novi život, ali joj ne polazi za rukom da izađe iz senke Maksimove prve žene Rebeke, koja je bila sinonim za eleganciju i urbanost…

Glavni adut ovog ostvarenja svakako je glumačka ekipa, koju čine Armi Hamer, zatim Lili Džejms, kao i brilijantna Kristin Skot Tomas. 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments