Danas zaseda Skupština grada Požarevca, a njeni odbornici su do sada raspravljali o 9 tačaka dnevnog reda.

Danas je usvojen predlog odluke o konverziji i otpisu potraživanja grada od preduzeća za vodne puteve „Ivan Milunović“ iz Beograda, kao i predlog o izmeni odluke o gradskom pravobranilaštvu.

Usvojen je predlog zaključka kojim se usvaja Lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja sa teritorije grada za period 2021.-2023. godine. Dejan Krstić, član gradskog veća zadužen, između ostalog, i za socijalna pitanja, najavio je ovom prilikom ozbiljno rešavanje pitanja stanovanja Roma i istakao da je Požarevac primer dobre prakse u toj socijalnoj oblasti.

U toku 5. sednica Skupštine grada Požarevca 50066
Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za nevladine organizacije, kulturu, informisanje, socijalna pitanja i društvene delatnosti

Usvojen je i predlog odluke o dopuni odluke o osnivanju javne ustanove Sportski centar.

Odbornici su raspravljali o predlogu odluke o držanju domaćih i egzotičnih životinja i o izmeni pravilnika o načinu, metodama hvatanja i zbrinjavanja pasa i mačaka na teritoriji grada i isti je usvojen. Ovom odlukom obuhvaćeni su psi, mačke, kunići, živina, kopitari, papkari, golubovi, pčele, egzotične životinje, ukrasne ptice, egzotične ptice, ukrasne životinje i male egzotične životinje. Zona u kojoj je zabranjeno držanje kopitara, papkara, kunića i živine u Požarevcu nalazi se unutar prostora koji je ograničen ulicama: Veljka Vlahovića, Partizanska, Dalmatinska, Industrijska, Koste Abraševića, 27. aprila, Jovana Dragaševića, Vukice Stanković, Aleksandra Ivanovića, Šeste ličke divizije, Ivana Mažuranića, Cane Babovića, Slobodarska, Hajduk Veljkova, Koste Stamenkovića, Miloša Obilića, Vojske Jugoslavije, 28. marta, Skadarska i Rade Slobode.

U toku 5. sednica Skupštine grada Požarevca 50066

U Kostolcu je držanje kopitara, papkara, kunića i živine zabranjeno unutar prostora koji je ograinčen ulicama: Jovana Dučića, Partizanska, Drvarska do 7. jula, Trudbenička, Karađorđeva prvi deo, Save Kovačevića, Karađorđeva drugi deo, Nikole Tesle, deo Kneza Lazara do pristaništa i kanal Dunavca do Jovana Dučića.

Usvojeni su svi predlozi rešenja o davanju saglasnosti na programe i planove rada i razvoja i finansijske planove ustanova i fondacije za 2021. godinu čiji je osnivač Grad Požarevac.