U cilju nastavka duge tradicije, Udruženje pčelara Požarevac poklonilo je i ove godine kesice meda đacima prvog razreda u osnovnim školama na teritoriji grada Požarevca. Cilj ove akcije jeste podizanje svesti kod dece da vode računa o imunitetu i uvođenju zdravih navika u svoj život.

Iako je bila godina bila loša za proizvodnju meda, pčelari nisu odustali od ove tradicionalne akcije i potrudili su se da  održe tradiciju, za koju smatraju da je dobra.

Udruženje pčelara Požarevac i ove godine poklonilo med đacima prvacima 41951

Dejan Stefanović, predsednik Udruženja pčelara Požarevac, obišao je sve osnovne škole u cilju da sva deca dobiju med.

„Ovo je znak pažnje pčelara i mogućnost da svi shvate značenje imuniteta, posebno u postojećim uslovima korone. Nadamo se da ćemo na taj način poslati poruku i svim drugim ljudima dobre volje da nekim drugim, svojim akcijama, ako su u mogućnosti, humanitarno pomažu naročito škole ali i druge naše građane koji nisu u dobrom imovnom stanju. „

Stefanović je zahvalio Gradskoj upravi grada Požarevca koja svake godine pomaže sve akcije Udruženja pčelara Požarevac. I ove godine dobili su, kako Stefanović kaže, određene dotacije.

Nataša Nikolić Gajić, pomoćnik direktora osnovne škole „Kralj Aleksandar“ Požarevac, zahvalila se Udruženju pčelara na održivoj tradicionalnoj akciji. 

„U ovim uslovima kovid mera koje su propisane mi ćemo podeliti deci med i uputiti ih u značaj njegovog korišćenja. S druge strane, jako je važno da se svi udružujemo, prevazići ćemo i ove teške dane i nadamo se nekim boljim. Naša deca će biti oduševljena medom.“

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments