Udruženje “Veritas” iz Požarevca, nastaviće pilotiranje usluge ličnog pratioca i u 2019 godini.

Pilotiranje usluge ličnog pratioca u trajanju od godinu dana nastaviće da sprovodi udruženje “Veritas” koje se jedino prijavilo na konkurs koji je raspisao Grad Požarevac.

Za projekat “Lični pratilac – korak ka socijalnoj uključenosti deteta” biće obezbeđeno blizu 17.000.000 miliona dinara za honorare 37 ličnih pratilaca, 2 stručna saradnika, 1 koordinator, prevoz, troškove mesečne karte, sanitarni pregled za lične pratioce angažovane u vrtićima.

Usluga ličnih pratilaca počela je da se sprovodi od septembra 2017 godine, kada su Udruženju za negovanje zdravih stilova života “Veritas” Požarevac dodeljena sredstva od oko 2 miliona dinara za realizaciju usluge. Sredstva su bila namenjena za obuku kandidata i stručnih lica za realizaciju usluga i praćenje aktivnosti. Obuku po programu autora iz Ivanjice “Lični pratilac deteta Korak po korak” završilo je 24 kandidata.

Svrha angažovanja ličnog pratioca je pružanje detetu odgovarajuće individualne praktične podrške radi uključivanja u redovno školovanje i aktivnosti u zajednici.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments