Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M.K. (1963), gradskog menadžera Grada Požarevca, i V.S. (1974), odgovorno lice JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita.

Takođe, uhapšen je i Z.Nj. (1960), odgovorno lice u preduzeću “Telekomunikacija“ iz Blaca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Uhapšen gradski menadžer Grada Požarevca 18450

Postoje osnovi sumnje da je M.K. u prostorijama Gradske uprave Požarevac primio 300.000 dinara od Z.Nj., jer je, kako se sumnja, prethodno prilikom javne nabavke za izgradnju južnog sliva kišne kanalizacije koja je sprovedena od strane Gradske uprave Požarevac, u vrednosti od 110.977.010 dinara, počinio službenu radnju koju nije smeo da izvrši.

Naime, M.K. se tereti da je dostavio osumnjičenom Z.Nj. podatke o broju pristiglih ponuda, odnosno da nije pristigla nijedna ponuda, nakon čega je Gradska uprava Požarevac zaključila ugovor o izvođenju radova sa preduzećem „Telekomunikacija“ kao jedinim ponuđačem.

Osumnjičeni V.S., odgovorno lice u požarevačkom JKP „Vodovod i kanalizacija“, tereti se takođe da je od osumnjičenog Z.Nj u jednom ugostiteljskom objektu primio 500.000 dinara, jer je prethodno izmenio uslove konkursne dokumentacije za javnu nabavku za izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Požarevcu.

Kako se sumnja, V.S. je po prethodnim instrukcijama Z.Nj. prilagodio uslove javne nabavke preduzeću „Telekomunikacija“, čime je ovom preduzeću omogućeno da zaključi ugovora sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nenad C
17/05/2019 23:00

…????…Gradski menadzer…???? Pa , u stvari…mozda bi bilo cudo da se u ovakvom vladajucem ambijentu u Pozarevcu i donese Skupstinska odluka o podrsci ,,koridoru zivota,, Branicevskog okruga i celog ovog regiona Istocne Srbije sve do Kladova ..Kakvu su vec odavno donele Skupstine Bora, Majdanpeka,Negotina,Velikog Gradista, Petrovca na Mlavi,Kuceva zagubice,Kladova…..Znaci odluka Skupstine Grasa Pozarevca o podrsciMultimodalnom saobrscajnom koridoru-Istok (Crnomorskom koridoru)…Cije donosenje u Skupstini Grada Pozarevca vec VISE OD GODINU DANA blokiraju ,,lokalni,, talenti, i ,,mocnici,,…lokalne ,begovi,age,serifi…A odbornici Skupstine Grada Pozarevca .,znaci izabrani predstavnici gradjana – NE ZNAJU NISTA o toj blokadi… I sada kada citamo OVO…sta reci…?? Osim da je prezir… Opširnije »