Vozač „Niš ekspresovog“ autobusa smrti M. Z. (31) u kojem je nakon sudara sa vozom na prelazu u Donjem Međurovu poginulo sedam, a povređena još 32 putnika, salušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana, saznaje „Blic“.

Prema nezvaničnim saznanjima, vozač se branio da postupio po pravilima saobraćaja – da je stao ispred pružnog prelaza i pogledao levo i desno kako bi se uverio da li ide voz. Navodno je tek tada krenuo da prelazi pružni prelaz, ali je iznenada nalezeo voz.

Međutim, prema saznanjima našeg lista, izjavu vozača jasno demantuje snimak sa kamera iz autobusa na kojem se vidi da u trenutku prelaska preko pruge nije pogledao ni levo ni desno, već samo pravo.

Uhapšen vozač "AUTOBUSA SMRTI" Pravda se da je pogledao na prelazu da li ide voz, snimci sa kamera ga DEMANTUJU 13373

Vozač se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 4. Za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

Vozač je bio i sam teško povređen u udesu zbog čega je jedno vreme bio i u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, ali se oporavio i 31. decembra je otpušten iz bolnice pa je odmah u pratnji policije priveden na saslušanje u OJT.

U strahovitom sudaru preminulo je sedam osoba, među kojima i dvoje tinejdžera.

Autor: Blic

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments