Na redovnoj konferenciji za medije GrO SNS Požarevac, član gradskog odbora i zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović predstavio je dosadašnje akcije Mesnih odbora ove stranke u Požarevcu koje su se odnosile na humanitarni rad i uređenje javnih površina.

Centralna tema konferencije je bila ulaganje u PU „Ljubica Vrebalov“. Pavlović je rekao da Grad Požarevac izdvaja značajna sredstava za finansiranje ustanova predškolskog vaspitanja u 2019. godini i prethodne dve godine, lokalna samouprava je iz budžeta izdvojila 1.073.659.000,00 dinara i to za plate, prevoz, isplatu jubilarnih nagrada i otpremnina zaposlenih, tekuće troškove funkcionisanja ustanove, popravke i održavanja objekata i opreme u ustanovi, troškove nabavke namirnica za spremanje hrane i nabavka didaktike.

Što se tiče kapitalnih investicionih ulaganja u PU „Ljubica Vrebalov“ u 2018. i 2019. godini Pavlović je izdvojio:

– Sanaciju i adaptaciju mokrih čvorova i uređenje dvorišta objekata predškolske ustanove u iznosu od 18.770.000,00 dinara i postavljenje stolarije i ugradnja laminata u prostorijama u kojima borave deca u iznosu od 2.570.000,00 dinara;

– Realizacija projekata adaptacije krovova, mokrih čvorova i sanacija i instalacija centralnog grejanja u većini objekata PU u iznosu od 52.000.000,00 dinara i nabavka nameštaja za opremanje dva objekta ustanove u cilju unapređenja uslova boravka dece u iznosu od 3.400.000,00 dinara.

On je još dodao da će Grad u narednom periodu kroz Javno privatno partnerstvo subvencionisati i cene u privatnim vrtićima za mališane koji nisu mogli da se upišu u PU „Ljubica Vrebalov“.

Dozvole za rad privatnim vrtićima daje resorno ministarstvo i uslovi minimum moraju da budu kao u PU „Ljubica Vrebalov“. Cena vrtića za roditelje je 3.900 dinara a grad subvencioniše sa još 15.600 dinara boravak dece u vrtiću.

ULOŽENO PREKO MILIJARDU DINARA U PU "LjUBICA VREBALOV" 24381

Tanja Lončar direktor PU „Ljubica Vrebalov“, zahvalila se lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem na velikim ulaganjima i izdvajanjima za vrtić koji se svake godine uvećavaju.

Tendencija rasta za investicije je iz godine u godinu sve veća tako da je 2016. bilo izdvajano preko 13,5 miliona dinara a u ovoj godini čak 54,8 miliona dinara. 2016.godine su u „Bambiju“ i „Pčelici“ izvedeni radovi na remontu električnih instalacija u iznosu od 2.881.000 dinara, urađeni su novi trotoari u „Nevenu“ vrednosti od preko 700.000 dinara, kupljeni su krevetići za preko 700.000 dinara, ugrađena je oprema za video nadzor u vrednosti preko 1.200.000 dinara, nabavljena je oprema za kuhinju u vrednosti od 3.700.000 dinara.

U 2017. godini sanirani su mokri čvorovi u „Nevenu“, „Leptiriću“ i „Bubamari“ u iznosu od preko 15 miliona dinara, nabavljeno je novo vozilo, uvedena je gromobranska instalacija u vrtićima „Leptirić“, „Neven“, „Bubamara“ i „Majski cvet“ u iznosu od 4,5 miliona dinara. Saniran je krov u „Majskom cvetu“ za 1,2 miliona dinara, ugrađena je nova stolarija u „Bubamari“ i „Poletarcu“ u iznosu od 3,4 miliona dinara. Izvedeni su radovi na dvorištima u „Pčelici“ i „Bambi“ u vrednosti od 3,2 miliona dinara i molersko farbarski radovi u ovim vrtićima u vrednosti 2,2 miliona dinara.

U ovoj godini izvedeni su radovi na instalaciji centralnog grejanja u objektu „Bubamara“ u iznosu od 11,2 miliona dinara. Sanirani su mokri čvorovi u „Pčelici“ i „Poletarcu“ u vrednosti od skoro 10 miliona dinara.

U toku su radovi na adaptaciji krovova u „Leptiriću“, „Bambiju“ i „Majskom cvetu“ u iznosu od skoro 21 milion dinara. Direktorka Lončar je rekla da je ovo samo deo investicija i troškova koje je lokalna samouprava finansirala u prethodnom periodu i najavila je da će tako biti i ubuduće.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments