Spektakl u Centru za kulturu Požarevac, 11. juna u 20 sati cena karte 700 dinara

UNA SAGA SERBICA

Lepota Balkana, njegova istorija, nasleđe, kultura a nadasve njegove igre neiscrpan su izvor inspiracije mnogih umetnika. Povezujući korake, reči, note, boje i ljude, došli smo na ideju da stvorimo jedan nov ugao gledanja na kulturu ljudi sa ovih prostora i time prikažemo, na jedinstven način, svu lepotu vremena koje je za nama.

UNA SAGA SERBICA gostuje u Požarevcu 19250

Scenski spektakl trupe ‘Una Saga Serbica’, kroz igru, muziku, kostime, scenografiju, predstavlja jedan vremenski vakum iz koga se rađa nova tradicija. Poštujemo ograničeni karakter izvornog folklora i nadograđujemo ga novom formacijom.

Formaciju čine mladi profesionalni igrači koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost. Oživeli smo priču na sceni koristeći tehnologiju 3D mapiranja kojom, na vrlo jedinstven način, povezujemo igru i vizuelni doživljaj. Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju. Ujedinjeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije.

UNA SAGA SERBICA gostuje u Požarevcu 19250
Foto: SLADOLJEV

Sa željom da inspirišemo buduće generacije da nastave da neguju folklornu kulturu, ovim spektaklom težimo da oživimo i približimo naše igračko nasleđe savremenoj publici.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments