Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktorka Unicefa u Srbiji Ređina de Dominićis potpisali su danas ugovor vredan oko 3,5 miliona evra čiji je cilj efikasna primena novih Osnova programa predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Razvoj i uvođenje novih Osnova programa ključni je reformski zadatak u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji, istakao je Šarčević.

Ministar je objasnio da je uspešna primena novih Osnova programa zasnovana, između ostalog, na dobro osmišljenom i efikasnom sistemu podrške, poput obuka, priručnika ili razmene stručnjaka, a koje će, na osnovu danas potpisanog ugovora, naredne tri godine da sprovodi Unicef.

Unicef pomaže u reformi predškolskog obrazovanja i vaspitanja 19227

Unicef je izabran na osnovu postignutih rezultata i dosadašnjih iskustava u realizaciji zajedničkih projekata i inicijativa. Saradnja Ministarstva i Unicefa na institucionalnom nivou u prethodnom periodu dala je značajne rezultate u razvoju obrazovnog sistema u Srbiji, rekao je Šarčević.

On je dodao da je na ovaj moguće obezbediti nastavak i stabilizaciju već pokrenutih reformskih procesa u oblasti predškolskog obrazovanja i vaspitanja, kao i potrebnu podršku u sprovođenju planiranih aktivnosti.

Jedan od rezultata saradnje biće 12.000 vaspitača i 1.300 pedagoških radnika u osnovnim školama obučenih za primenu novih Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments