Danas će biti znatno hladnije, oblačno i vetrovito, na severu mestimično s kišom i susnežicom, u ostalim krajevima sa snegom. RHMZ upozorava i na pojavu olujnog vetra i snega, a temperatura do osam stepeni.

U nižim predelima centralne i južne Srbije doći će do stvaranja snežnog pokrivača, a na planinama do povećanja njegove visine.

Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, uz stvaranje snežnih nanosa u planinskim predelima.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda objavljeno je upozorenje za područje Srbije na olujni vetar i sneg.

– Na juguzapadu, jugu i jugoistoku Srbije, kao i u oblasti Homolja očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara, a na planinama i više uz snežne nanose. U centralnim delovima ponegde manji snežni pokrivač do pet centimetara. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, koji će od četvrtka biti u slabljenju – stoji na sajtu RHMZ.

U najavi RHMZ stoji da u toku jutra u nižim predelima mešovite padavine (kiša i sneg), a u brdsko-planinskim sneg i povećavanje visine snežnog pokrivača. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar.

Najniža temperatura od 0 do četiri stepena, najviša od tri do osam.

U Požarevcu će biti oblačno, hladno i vetrovito. Povremeno će biti mešovite padavine, kiša i sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Kasnije posle podne i uveče prestanak padavina.

Duvaće jak i olujni severozapadni vetar. Najniža temperatura oko dva, najviša dnevna oko pet stepeni.

U narednih sedam dana biće osetno hladnije.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments