Sredinom prošle nedelje u kabinetu predsednika Gradske opštine Kostolac, Serdža Krstanoskog upriličen je prijem najangažovanije učenice Osnovne škole ,,Jovan Cvijić“ Kostolac, za školsku 2019/2020. godinu, Sare Milovanović. Ovom prilikom predsednik Krstanoski i predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac, Milena Cerovšek, ovoj mladoj i perspektivnoj učenici uručili su nagradu za uloženi trud i angažovanje tokom osmogodišnjeg obrazovanja, laptop računar.

Budući da su za prosperitet svakog društva, najvažniji mladi, pogotovo oni koji su najuspešniji u generaciji, Gradska opština Kostolac već tradicionalno iz godine u godinu, nagrađuje najuspešnije učenike generacija, najuspešnije sportiste i najangažovanije učenike kostolačkih škola na ostvarenim rezultatima tokom obrazovanja.

Podsetimo se, na Dan oslobođenja Kostolca u Drugom svetskom ratu, 13. oktobra 2020. godine, upriličena je svečana dodela nagrada za najuspešnije učenike kostolačkih škola za školsku 2019/2020 godinu, a nagrađeno je ukupno 7 učenika.

Tom prilikom đaci generacija nagrađeni su novčanim vaučerom u iznosu od 70.000,00 dinara, a nagrade „Đak generacije“ dodeljene su Jani Dimitrić, učenici generacije Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac i Mateji Jankoviću, učeniku generacije Tehničke škole sa Domom učenika.

Za izuzetan uspeh i postignuća u oblasti sporta uručene su novčane nagrade u iznosu od 35.000,00 dinara i to Ivanu Vukoslavoviću, sportisti generacije kostolačke Osnovne škole i Nenadu Đokiću, sportisti generacije kostolačke srednje Tehničke škole.

Nagrađeni su i najangažovaniji učenici i to u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ Kostolac. Za školsku 2019/2020 godinu izdvojila su se dva najangažovanija učenika i to Marko Milenković i Sara Milovanović, dok je nagrada za najangažovanijeg učenika Tehničke škole sa Domom učenika „Nikola Tesla“ dodeljena Tamari Gajić. Gradska opština Kostolac je za ove mlade i perspektivne ljude obezbedila laptop računare.