Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je danas roditelje novorođenih beba u prethodnom periodu koji su ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

“Želim da vas pozdravim i zahvalim što ste došli. Često kažem da je ovo jedan od najlepših prijema u opštini. Čestitam vam i želim da deca budu živa i zdrava.“, poželeo im je predsednik.

Uručena pomoć roditeljima novorođenih beba 22546

Predsednik Milić je ovom prilikom podsetio na naknade koje obezbeđuje opština za pomoć porodici, vantelesnu oplodnju, besplatne usluge predškolske ustanove, poklon prvom rođenom detetu u novoj godini, paket za đake prvake, nabavku udžbenika za treće i svako naredno dete, nagradu učenicima za ostvarene rezultate tokom redovnog školovanja i nagradu za najbolje studente i druge.

“Opština će i dalje donositi odluke u cilju pomoći porodicama s decom. Danas ćete dobiti rešenja za novčana davanja, a isplata će biti izvršena do petka. Kad god imate neki problem koji mi možemo da rešimo, ovaj tim vam stoji na raspolaganju.“, dodao je Milić.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta dodeljuju se za prvo dete u izsnosu od 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara, dok nezaposlene majke dobijaju dodatnu naknadu u iznosu od 50.000 dinara. Roditelji i bebe su opremljeni i dečjim auto-sedištima, a od JKP “Dunav“ dobili su besplatan parking za godinu dana.

Uručena pomoć roditeljima novorođenih beba 22546

Naknade i pomoć prisutnim roditeljima su, pored predsednika opštine, uručili zamenik predsednika, Slađan Marković, direktorka Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, Neda Brajković, i direktorka JKP “Dunav“, Ljubica Mitić.

Pravo na naknadu  ostvarilo je 25 roditelja, od čega je 15 nezaposlenih majki. U proteklom periodu rođeno je 25 beba, 11 dečaka i 14 devojčica, a devetoro roditelja je dobilo prvo dete, 11 drugo, troje treće, jedna porodica četvrto i jedna šesto dete.

Pravo na pomoć roditelji novorođenih beba ostvaruju preko Opštinske uprave opštine Veliko Gradište i Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments