Roditeljima novorođenih beba u opštini Veliko Gradište, danas je, u svečanoj sali opštine, predsednik opštine Dragan Milić, uručio pomoć u vidu novčane naknade, auto-sedišta i besplatnog parkinga u gradu.

Uz predsednika, pomoć su roditeljima uručili i njegov zamenik, Slađan Marković, direktorka Centra socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, Neda Brajković, i direktorka JKP “Dunav Veliko Gradište“, Ljubica Mitić.

Uručena pomoć roditeljima novorođenih beba 31197

“Zadovoljstvo mi je što mogu da vas primim, u svoje ime i ime mojih saradnika, u ovoj sali, najlepši prijem je kada se rode bebe. Imamo 31 bebu, 17 je prvo dete, osmoro drugo, troje treće, i četvrto, peto i šesto dete je prvo rođeno. Čestitam vam na prinovi, to je najlepše što može da se dogodi jednoj porodici, i želimo da nastavimo s tim. Obezbedili smo sedišta, besplatan parking, besplatan vrtić za decu koja ispunjavaju uslove kao i prevoz za srednjoškolce. Ovih dana otvorićemo i novi deo vrtića za najmlađe sa novom salom za decu da vežbaju, da se zdravo razvijaju. Moja vrata i mojih saradnika su vam otvorena za sve probleme koje možemo da rešimo.“, obratio se predsednik opštine roditeljima.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu naknadu, u iznosu od 50.000 dinara.

Uručena pomoć roditeljima novorođenih beba 31197

Novčana pomoć majkama i očevima novorođenih beba i dečja sedišta za automobil koju je obezbedila opština uručuju se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, a karte za besplatan parking obezbedilo je JKP “Dunav Veliko Gradište“.

Pravo na naknadu za protekli period ostvarilo je 30 porodica za 31 bebu kao i 16 nezaposlenih majki. U proteklom periodu rođeno je 16 devojčica i 15 dečaka.

Uručena pomoć roditeljima novorođenih beba 31197

Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište opština je obezbedila socijalni program kojim će poboljšati status osetljivih grupa kroz pomoć učenicima, studentima, novorođenoj deci, nezaposlenim majkama, mladencima i ženama kojima je potrebna vantelesna oplodnja.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments