U prostorijama Caritasa Srbije, Službi hitne pomoći Doma zdravlja Požarevac uručena je donacija u medicinskoj opremi i sredstvima za dezinfekciju vrednoj oko 600 000 dinara. Donacija uključuje merače nivoa šećera u krvi, merače pritiska sa stetoskopima, beskontaktne merače temperature, pulsne oksimetre, skafandere, zaštitne rukavice i alkohol.

Uručena vredna donacija Službi hitne pomoći Doma zdravlja Požarevac 51537

Donaciju su primile dr Lana Gvozdić i dr Jovana Radišić koje su iskazale veliku zahvalnost na pruženoj pomoći i iskoristile priliku da Caritasu Srbije uruče zahvalnicu, koju je primio gospodin Darko Tot, nacionalni koordinator Caritasa Srbije.

Uručena vredna donacija Službi hitne pomoći Doma zdravlja Požarevac 51537

 

Sredstva za kupovinu opreme i sredstava prikupljena su zahvaljujući organizacijama nemačkih katolika Misereor i Renovabis, kao i nemačkom Saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a realizacija je sprovedena u koordinacji nemačke kompanije BEGECA Beratung – Beschaffung – Logistik gGmbH, koja se bavi nabavkama za crkvene, humanitarne i socijalne institucije.

Ova donacija je deo šireg programa u okviru kojeg su u Srbiji već donirane velike količine medicineske i zaštitne opreme i higijenskih sredstava.

Izvor: caritas.rs

Foto: S.S.