U Seminar sali Hotela Oplenac, u petak 8. novembra održan je drugi po redu „Topola medijski forum“ u organizaciji I FM radija.

Stručni skup predstavnika medija o temi: „Depopulacija stanovništva Srbije – stop za belu kugu i iseljavanje“ u programima lokalnih i regionalnih medija i ove godine je okupio novinarke i novinare nacionalnih, regionalnih i lokalnih medija iz cele Srbije. Forum je svečano otvorio Aleksandar Gajović, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja, koji je aktivno učestvovao i u diskusiji u drugom delu foruma. Prisutnima se obratio Dragan Jovanović, narodni poslanik i predsednik skupštine Opštine Topola

U prvom delu foruma uručene su i novinarske nagrade “Dr Marko Mladenović” za medijski doprinos borbi protiv depopulacije u Srbiji za 2019. godinu. Takođe su uručene i zahvalnice „Dr Marko Mladenović“ za doprinos borbi protiv depopulacije u Srbiji za 2019.godinu“.

Zahvalnice „Dr Marko Mladenović“ dobili su i Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, za podršku u nizu akcija i manifestacija „Dan protiv bele kuge“, koja se godinama organizuje u tom gradu, koja je uručena Bojanu Iliću, predsedniku Skupštine grada i  Saša Stević iz Smoljinca, koji je idejni tvorac akcije cena minus za 3+(za porodice sa 3 i više dece koju je do sada podržalo 16 lokalnih samopuprava širom Srbije.

Ostale dobitnike možete pogledati ovde.

Izvor: novinice.rs

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments