Vlada Republike Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresi www.budivolonter.gov.rs

Pozivamo sve građane koji ne pripadaju rizičnoj grupi i žele da pomognu našim najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva da se prijave, jer je solidarnost i empatija prema najugroženijima u toku trajanja pandemije koronavirusa ključna i samo zajedno možemo ovo da pobedimo.

Zainteresovani građani mogu da se prijave na dva načina – popunjavanjem prijave na sajtu www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem Kontakt centra COVID-19 na broj 19819 svakim danom od 8 do 22 časa.

Nakon što nadležne službe odobre prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa detaljnim uputstvima i prvim zadacima.

Sve podnete prijave zainteresovanih građana koji žele da pomognu i budu volonteri će se proveravati, sa ciljem da se spreči i najmanja zloupotreba.

Nacionalnu platformu za prijavu volontera „Budi volonter” realizovali su Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa platformom „Srbija stvara”, a uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Spot ”Budi volonter” možete preuzeti ovde.

Foto: Crveni krst Požarevac

Tagged
1 Komentar
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
25/03/2020 18:56

Volonteri trebaju ostaviti namirnice i udaljiti se od istih 2m, onda ih staro lice preuzima. Edukacijo, mora da su te prespavali ovi volonteri tupi koji će zaraziti pola penzionera.