Posle Bilija Ajdola, koji je prošlog leta privukao rekordan broj posetilaca na „Gitarijadu”, još jedan značajan rok bend potvrdio je svoj nastup na predstojećoj rok manifestaciji u Zaječaru – „Vajtsnejk”.

Britanski sastav, predvođen pevačem Dejvidom Koverdejlom, objavio je na svom sajtu da će 27. juna otvoriti „Gitarijadu”, 53. po redu.

Bend „Vajtsnejk”, koji je više puta gostovao kod nas, a poslednji put krajem 2015. u Beogradu, u Zaječar dolazi u okviru turneje „Flesh & Blood”. Podsetivši da je grupi Srbija jedna od omiljenih destinacija za koncerte gradonačelnik Zaječara Boško Ničić otkrio je da su se lako dogovorili da otvore ovogodišnju „Gitarijadu”, dodavši:

„Kao najstariji rokenrol festival na Balkanu imamo obavezu da svake godine imamo što kvalitetniji program”. Dejvid Koverdejl je u saopštenju naveo da su uzbuđeni zbog nastupa na „Gitarijadi” koja će tako postati deo velike proslave 40 godina karijere grupe „Vajtsnejk”:
„Izuzetno sam počastvovan što četiri decenije, zajedno sa milionima obožavalaca širom sveta, slavimo ljubav, dobru muziku i pozitivnu energiju! Hvala vam što ste zajedno sa nama u ovoj fascinantnoj misiji”.

„Gitarijada” će ove godine biti održana od 27. do 29. juna na zaječarskoj Kraljevici, saopštili su organizatori.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments