Vaterpolo klub „Požarevac“ uzeo je učešće na turniru Druge lige Srbije. Zbog specifične situacije vezane za korona virus, ove godine se takmičenje ne igra uobičajeno, kada traje više od mesec dana, već je organizovano kao turnir koji je trajao tri dana u Šapcu, od 27. do 29. avgusta.

Na turniru su, pored požarevačkih vaterpolista, učestvovali i Vaterpolo klub „Sava“ iz Šapca, kao domaćin, „Vračar“ iz Beograda i „Goč“ iz Vrnjačke banje.

Vaterpolo klub Požarevac: "Oslonićemo se od sada samo na igrače iz grada" 409770

„Prvi put otkada se takmičimo, Vaterpolo klub „Požarevac“ nastupio je u sastavu koji su činili isključivo igrači iz ovog grada. To je bila jedna jako mlada ekipa, najstariji član je 2003. godište, a najmlađi 2007. Dakle, bez ikakvih pojačanja od klubova sa strane, dok su svi ostali klubovi bili pojačani igračima iz Prve A, Prve B lige i Super lige. Bilo je tu igrača Partizana, Naisa iz Niša i Crvene Zvezde.

Odluka je uprave da se i u narednim godinama maksimalno takmičimo oslanjajući se na naše sopstvene snage“, kaže Zoran Stoimirović, predsednik Vaterpolo kluba „Požarevac“.

Inače, činjenica da gradski bazen nije bio otvoren za građanstvo ovog leta, dovelo je do povećanog interesovanja sportista za vaterpolo. Kako kaže Stoimirović, svi su bili maksimalno prisutni i ozbiljni na treninzima, pa su na pomenutom turniru napravili pravo iznenađenje svojom igrom.

Treba imati u vidu i da su vaterpolisti u Požarevcu jedini koji aktivno treniraju samo tri meseca godišnje, jer za više još uvek nemaju uslove zbog nepostojanja zatvorenog bazena u gradu. Stoimirović ističe odličnu saradnju sa požarevačkim Sportskim centrom.

Vaterpolo klub Požarevac: "Oslonićemo se od sada samo na igrače iz grada" 40977

MEMORIJALNI TURNIR „BRANIMIR SLAVUJEVIĆ- BANE BOSS“

U nedelju je na požarevačkom gradskom bazenu održan Memorijalni turnir „Branimir Slavujević- Bane Boss“, u čast preminulog značajnog sportskog radnika, koji je bio jedan od osnivača požarevačkog Vaterpolo kluba još davnih 90-ih godina.

Tradicija se, bez obzira na okolnosti, nije prekinula. Shodno situaciji, ovom prilikom je odigrana trening utakmica između igrača Vaterpolo kluba „Požarevac“ jer su ostali klubovi otkazali učešće.

Rezultat je, naravno, bio nebitan, a bilo je nerešeno.

 

 

 

 

 

4.5 2 votes
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments