Kulturno prosvetna zajednica Požarevca u saradnji sa ustanovama obrazovanja i kulture, a pod pokroviteljstvom Grada organizuje i ove godine manifestaciju „Novembarski dane kulture“.

Tradicionalna požarevačka manifestacija organizuje se više od 50 godina, gde okuplja i predstavlja celokupnu kulturnu ponudu grada u kojoj Požarevljani mogu da uživaju potpuno besplatno.

„Novembarski dani kulture“ počinju večeras omažom piscu Slaviši Radovanoviću Caru, koji je značajno ime našeg grada, kako u kulturi tako i u prosvetni, tako da nekako simbolično označava početak ove manifestacije. Program će se odvijati do 29. novembra kada je predviđena kruna ove manifestacije, a to je dodela povelje kulture.“ – istakla je Danijela Žukovski, predsednica Kulturno prosvetne zajednice.

Večeras počinju "Novembarski dani kulture" 25375
Foto: Promo

Grad Požarevac već dugi niz godina podržava ovu manifestaciju, sa ciljem da u jednom mesecu zvanično objedinimo kulturnu ponudu naših umetnika i stvaralaca. Grad će od sledeće godine opredeliti još veća sredstva kako bismo doveli eminentne umetnike i predstavili ih našim sugrađanima.“ – rekao je Dejan Krstić,  član Gradskog veća zadužen za NVO, kulturu i informisanje.

Program počinje večeras u 18 časova omažom piscu Slaviši Radovanoviću Caru, a od 19 časova na Velikoj sceni humanitarni nastup KUD „Milenko Stojković“ iz Kličevca „Igraju za Miliju“. Istovremeno, u svečanoj sali požarevačke biblioteke biće promovisane knjige „Zvezdobrojci 2“ Aleksandre Ninković Tašić i „Agape 5“ Aleksandra Gajšeka.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments