Veganski aktivisti u Australiji iz organizacije PETA optuženi su za „plašenje školaraca nakon što su ‘roštiljali’ psa usred prometne ulice u znak protesta protiv konzumiranja mesa“.

Protest, koji je uključivao rekvizit psa, zamišljen je kako bi izazvao bes i naterao ljude da se zapitaju: „Ako ne biste jeli psa, zašto jedete jagnje?„.

Oni kažu kako su jednako osetljive i inteligentne životinje prisiljene na patnju kad se uzgajaju, tove i ubijaju za mesnu industriju. „Svako kome je odbojna ideja žvakanja psećeg mesa trebao bi razmisliti o neusklađenosti saosećanja prema drugim životinjama„.

Dodaju kako je to forma diskriminacije koja se temelji na vrsti i da poput svih drugih vrsta diskriminacije ne može biti opravdana. „Kao ljudi, instinktivno osećamo saosećanje prema životinjama, ali učili smo da je u redu porobiti i jesti neke od njih, bez razmišljanja o tome ko su one kao pojedinci„.

Vegani "roštiljali" psa na ulici kako bi ubedili ostale da se odreknu mesa 14192

Performans je izveden u centru Sidneja. PETA se nada da će ljudi razmisliti o tome što će pripremati na roštilju nakon što su videli kuvara kako „roštilja kućnog ljubimca uz neko povrće“.

Ipak, protest je mnoge i zgrozio, a neki smatraju kako PETA nije mogla pasti niže. Navodno je bilo i uplašene dece koju je prizor šokirao.

Autor: Index
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments