Predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište Vladimir Štrbac potpisao je sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović ugovore o realizaciji dva projekta koja doprinose zaštiti životne sredine, odnosno unapređenju kvaliteta vazduha.

Dvadeset miliona dinara biće uloženo u unapređenje grejanja osnovne škole, vrtića i sportske hale u Velikom Gradištu kroz projekat „Rekonstrukcija kotlarnice osnovne škole – predškolske ustanove i sportske hale“ od čega je Ministarstvo obezbedilo petnaest miliona, a opština Veliko Gradište pet miliona dinara.

Veliko Gradište nastavlja ulaganje u zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost 52334

Dodatnih 1.000.000 dinara iskoristiće se za pošumljavanje u okviru projekta „Pošumljavanje degradiranih površina Ramsko-golubačke peščare ili površina za koje postoji opasnost od degradacije zemljišta radi zaštite ljudi, dobara i životne sredine od posledica erozije zemljišta“. Ministartvo je za potrebe pošumljavanja obezbedio 700.000, a opština Veliko Gradište 300.000 dinara.

„Zaštita životne sredine je jedan od strateških ciljeva opštine Veliko Gradište. U pripremi i realizaciji su projekti vrednosti preko 10.000.000 evra koji se odnose na zaštitu i unapređenje životne sredine u našoj opštini. Prošle godine smo uz finasijsku podršku Ministartva zaštite životne sredine izradili projektno-tehničku dokumetaciju za sistem za prečišćavanje za Veliko Gradište i Beli Bagrem. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za mini-sisteme za prečišćavanje za četiri seoska naselja. Ove godine očekujemo da zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Kancelarijom za upravljanjima javnim ulaganjima i započnemo realizaciju projekta izgradnje sistema za prečišćavanje za Veliko Gradište i Srebrno jezero. Ovom prilikom moram da se ispred opštine Veliko Gradište, u ime predsednika opštine i u svoje lično ime, zahvalim Vladi Republike Srbije, predsednici Vlade Ani Brnabić i predsedniku Republike, gospodinu Aleksandru Vučiću, na podršci koju pružaju razvoju opštine Veliko Gradište.“, istako je predsednik Skupštine Vladimir Štrbac u svom obraćanju.

Veliko Gradište nastavlja ulaganje u zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost 52334

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine