Šesti put u nizu, ekipa odbojkaša Srednje škole “Miloje Vasić“ iz Velikog Gradišta postala je prvak države na republičkom prvestvu srednjih škola, pobedivši protivnika bez ijednog izgubljenog seta.

Uz trenera i profesora Dejana Milanovića čija ekipa godinama ne propušta ni jedan trofej i ovi momci su potvrdili uspeh starijih prethodnika, odigravši u finalu više nego uspešno sa srednjoškolcima iz Novog Sada – članovima kadetske reprezentacije Srbije i kadetske ekipe OK Vojvodine.

Da titula nije slučajnost, svedoči i uspeh iz 2018. godine kada su osvojili treće mesto na Svetskom prvenstvu u Brnu. Nažalost, zbog pandemije virusa korona prošle godine nisu dobili priliku da se još jednom potvrde.

Zlatni momci SŠ “Miloje Vasić“ su Stevan Lukić, Lazar Jeremić, Marko Milivojević, Jovan Mandić, Nikola Mitić, Luka Brajković, Mihajlo Milošević, Marko Kršić, Petar Stojanović i Mateja Živančević, od kojih su neki i prvotimci srpskoligaša OK VGSK.

Treba napomenuti da su članovi šampionske ekipe i odlični učenici pa ne izostaje ni redovna podrška i pomoć lokalne samouprave. Svi oni će krajem juna biti nagrađeni i na tradicionalnom prijemu za najbolje učenike u opštini koji organizuje predsednik opštine.