Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je danas ugovore za finansiranje programa iz oblasti sporta za 2020. godinu sa 31 organizacijom sa teritorije ove opštine.

Kako je rekao, sredstva u visini od 22 miliona dinara namenjena su deci i klubovima za troškove takmičenja i turnira kako bi se i ove godine uspešno bavili sportom. Za sport je ukupno izdvojeno oko 40 miliona dinara, što je oko 7 odsto budžeta i u proseku je više od sredstava koja dodeljuje Evropska unija. Predsednik Milić je podsetio i na investicije koje su u toku – sportsku halu na Srebrnomj jezeru koja će biti završena za petnaestak dana dok se u februaru očekuje završetak svlačionica na stadionu fudbalskog kluba kao i proširenja igrališta u Sirakovu. Na poligonu malih sportova u Velikom Gradištu postavljena su sedišta i reflektori.

Veliko Gradište: Potpisani ugovori za finansiranje programa iz oblasti sporta 28543

Predsednik je dodao i da je ispunjen plan da se 1000 dece aktivno bavi sportom, uz još par stotina mladih koji nisu registrovani, što treba održati. “Cilj je da se pomogne da sport živi u selu i gradu kao i osnivanje novih klubova. Nije dobro što su pojedini klubovi prestali da funkcionišu, moramo da učinimo napor da se ponovo uključe.“.

Veliko Gradište: Potpisani ugovori za finansiranje programa iz oblasti sporta 28543

Pored afirmacije klubskog sporta, opština sprovodi brojne aktivnosti vezane za sport i turizam, među kojima i Ciklokros, Polumaraton Srebrno jezero, a prethodne godine po prvi put i Polumaraton Ram. Ove godine u pripremi je i novo sportsko takmičenje u triatlonu na Srebrnom jezeru gde se očekuju učesnici iz čitavog sveta.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments