M. S. iz Požarevca uhapšen je pre dva dana, zbog sumnje da je proganjao i polno uznemiravao žene sa područja opštine Veliko Gradište.

Posle isteka policijskog zadržavanja od 48 sati, on je predat osnovnom javnom tužiocu u Velikom Gradištu na saslušanje, u prisustvu branioca određenog po službenoj dužnosti.

Njemu je određen pritvor do 30 dana, kako ne bi uticao na svedoke i kako ne bi ponovio delo za koje se tereti. Osumnjičeni je od avgusta do dana hapšenja, navodno održavao kontakte sa tri žene, preko fejsbuka.

To se desilo pošto je, kako se sumnja, želeo sa njima da stupi u emotivnu vezu, one su ga odbile, jer su mnogo starije od njega, oko 20 godina. Međutim, prenosi Informer, on to nije hteo da prihvati, već ih je neprestano nazivao, po 200 i 300 puta i pretio da će da objavi njihove fotografije koje su mu navodno slale.

Osim toga, on se sumnjiči da je od njih pokušavao i da iznudi novac, kao ne bi objavio ove fotografije.

Sve tri su ga prijavile, posle čega je uhapšen i pritvoren. Za ista krivična dela, on već ima više krivičnih prijava podnetih od strane požarevačke policije u redovnom postupku, bez određenja pritvora.

Narednih dana sledi istraga, tokom koje će se saslušati svedoci i obaviti psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, da bi se utvrdilo da li je uračunljiv. Za krivično delo proganjanje zakonom je predviđena kazna do tri godine, a za polno uznemiravanje do šest meseci zatvora.

Tužilaštvo i policija apeluju na građane koje je osumnjičeni uznemiravao da to i prijave, kao i da prijave bilo čija uznemiravanja, kako bi se vinovnici procesuirali na osnovu novog krivičnog dela proganjanje, uvedeno u krivični zakon od ove godine.

Izvor: Srbija Danas
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments