U predškolskoj ustanovi „Ljubica Vrebalov“ Požarevac, u okviru godišnjeg Plana i programa, svakodnevno se realizuju zdravstveno-vaspitne aktivnosti. Jedna od najpopularnijih je „Vitaminijada“. To je skup igara koje afirmišu zdrave stilove života, zdravstveno-obrazovnu kulturu i pravilnu ishranu od najranijeg uzrasta.

Ovogodišnja, deveta po redu „Vitaminijada“, održaće se 30.11.2018.g., sa početkom u 11.00 časova u Sportskom centru Požarevac.

"VITAMINIJADA 2018" - Skup igara kroz koje se afirmišu zdravi stilovi života i pravilna ishrana 11688
Foto: PU“Ljubica Vrebalov“

Naša Ustanova je od svog nastanka veliku pažnju posvećivala vaspitanju dece o zdravim stilovima života, što se odnosi na pravilnu ishranu, fizičku aktivnost i higijenu. Ovaj način rada je podstaknut razvijanjem službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu predškolske ustanove, timskim radom sa rukovodstvom Ustanove, stručnim saradnicima, vaspitnim osobljem i uz stručnu pomoć ZZJZ Požarevac i podršku lokalne samouprave.

Deca svakodnevno tokom cele godine kroz razne aktivnosti uče sa svojim vaspitačicama o pravilnoj ishrani, kvalitetnim i bezbednim životnim namirnicama i svakodnevno se zdravo hrane u vrtiću. S obzirom da deca na najranijem uzrastu najbolje uče samo kroz igru, „Vitaminijada“ u obliku igrica, osmišljena je timskim radom stručnih saradnika, službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu i vaspitačicama. Takođe, naš cilj je usmeren i na podršku roditeljima da na najkvalitetniji način provode vreme sa decom jer su ovako osmišljene igre primenljive i u porodičnom okruženju.

"VITAMINIJADA 2018" - Skup igara kroz koje se afirmišu zdravi stilovi života i pravilna ishrana 11688
Foto: PU“Ljubica Vrebalov“

Ovogodišnju „Vitaminijadu“ čini pet igara: „Kviz pitanja“, „Ko će pre?“, „Ko će više?“, „Pecanje“, „Voćna salata“ i bonus igrica „Slagalica“.
Učestvovaće 11 takmičarskih ekipa koju čine deca predškolskog uzrasta.

Ekipe su iz vrtića: „Bambi“ – zelena jabuka, „Pčelica“ – limun, „Danica R.“ – grožđe, „Leptirić“ – šargarepa, „Bubamara“ – zelena paprika, „Neven“ – pomorandža, „Duško R.“ – lubenica, „Sunašce“ – banana, „Poletarac“ i „Lane“ – šljiva, „Majski cvet“ – trešnja i seoske grupe na PPP-u kao jedanaesta ekipa – jagode.

"VITAMINIJADA 2018" - Skup igara kroz koje se afirmišu zdravi stilovi života i pravilna ishrana 11688
Foto: PU“Ljubica Vrebalov“

Za najlepše uživanje u ovim igricama, pobrinuće se žiri, gosti i najverniji navijači, a to su drugari iz svih vrtića i đaci prvaci iz osnovnih škola.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments