U predškolskoj ustanovi „Ljubica Vrebalov“ Požarevac, u okviru godišnjeg plana i programa, svakodnevno se realizuju zdravstveno-vaspitne aktivnosti, od kojih u okviru jednog dela razvojnog plana ustanove se organizuje aktivnost pod nazivom „Vitaminijada“.

To je skup igara koje afirmišu zdrave stilove života, zdravstveno-obrazovnu kulturu i pravilnu ishranu od najranijeg uzrasta.

"VITAMINIJADA 2019" - Deseta po redu 25934
Foto: PU“Ljubica Vrebalov“

Ovogodišnja, deseta po redu i jubilarna „Vitaminijada“, održaće se 18.11.2019.god, sa početkom u 10.00 časova u Sportskom centru Požarevac.

Ustanova je od svog nastanka veliku pažnju posvećivala vaspitanju dece o zdravim stilovima života, što se odnosi na pravilnu ishranu, fizičku aktivnost i higijenu.

Onačin rada je podstaknut razvijanjem službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu predškolske ustanove timskim radom i uz stručnu pomoć ZZJZ Požarevac i podršku lokalne samouprave.

"VITAMINIJADA 2019" - Deseta po redu 25934
Foto: V.Vujin

Deca svakodnevno tokom cele godine kroz razne aktivnosti uče sa svojim vaspitačicama o pravilnoj ishrani, kvalitetnim životnim namirnicama, a i svakodnevno se zdravo hrane u vrtiću.

S obzirom da deca na najranijem uzrastu najbolje uče samo kroz igru, „Vitaminijada“ u obliku igrica, osmišljena je timskim radom stručnih saradnika, službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu i vaspitačica.

Takođe, naš cilj je usmeren i na podršku roditeljima da na najkvalitetniji način provode vreme sa decom jer su ovako osmišljene igre primenljive i u porodičnom okruženju.

"VITAMINIJADA 2019" - Deseta po redu 25934
Foto: PU“Ljubica Vrebalov“

Ovogodišnju „Vitaminijadu“ čini pet igara: „Kviz pitanja“, „Ko će pre?“, „“Ko će više?“, „Voćna salata“ i „Pecanje“. Bonus igra za takmičarske ekipe koje imaju jednak broj bodova je „Nadvlačenje konopca“.

Učestvovaće 12 takmičarskih ekipa, deca predškolskog uzrasta. Ekipe su iz vrtića: „Bambi“ – zelena jabuka, „Pčelica“ – limun, „Danica R.“ – grožđe, „Leptirić“ – šargarepa, „Bubamara“ – zelena paprika, „Neven“ – pomorandža, „Duško R.“ – lubenica, „Sunašce“ – banana, „Poletarac“i „Lane“ – šljiva, „Majski cvet“ – trešnja, PPP-sela – trešnje i dvanaesta ekipa PPP grad – ananas.

"VITAMINIJADA 2019" - Deseta po redu 25934
Foto: V.Vujin

Za najlepše uživanje u ovim igricama, pobrinuće se žiri, gosti i najverniji navijači, a to su drugari iz svih vrtića.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments