Ruski predsednik Vladimir Putin dolazi danas u dugonajavljivanu posetu Beogradu tokom koje će biti potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička pitanja, pre svega o Kosovu.

Avion s ruskim predsednikom sleće pre podne na aerodrom „Nikola Tesla“ gde će ga dočekati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle čega će dvojica predsednika položiti vence na Groblju oslobodilaca Beograda. Svečani doček Putinu biće priređen ispred Palate Srbija u 12:45 časova, a potom slede zvanični razgovori.
Prvo će razgovarati predsednici dve zemlje, posle čega će biti plenarni sastanak delegacija Srbije i Rusije i potpisivanje sporazuma. U Palati Srbija Putin će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog.
Dvojica predsednika će posle 18 časova obići Hram svetog Save gde je najavljen i skup podrške povodom dolaska predsednika Rusije.
Tokom posete predsednika Rusije biće preduzete maksimalne mere bezbednosti, dok će fontana na Slaviji biti u bojama srpske i ruske zastave.
Putin je poslednji put posetio Srbiju 2014. godine, a prethodni susret s Vučićem imao je 2. oktobra prošle godine u Moskvi.
Autor: Beta
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments