Jesen je uveliko stigla u našu zemlju, a temperature su prave prolećne. Sunčano i toplo vreme koje je zahvatilo Srbiju proteklih dana, prema prognozama meteorologa, zadržaće se do kraja oktobra.

Miholjsko leto se nastavlja, cele nedelje biće sunčano i toplo vreme za ovo doba godine. Dnevne temperature biće i za 10 stepeni iznad proseka za ovaj period, dok će noći i jutra biti sveža i hladna, u skladu sa kalendarom. U dolinama i kotlinama doći će i do pojave magle tokom jutarnjih sati“, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

U Srbiji će sutra jutro biti sveže sa temepraturom od sedam do 14 stepeni, dok se tokom dana očekuje sunčano i toplo vreme, kada će živa na termometru dostići i 29. podeok. Isto vreme očekuje se i u prestonici, uz nešto svežije jutro, dan će biti sunčan i topao sa maksimalnih 28 stepeni.

Vreme i narednih dana izuzetno toplo, a evo kada stižu JESENJE KIŠE 24780FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

– Tokom cele nedelje biće veoma toplo, prosečne dnevne temperature kretaće se od 23 do 28-29 stepeni. Vreme će i narednih dana biti potpuno vedro, mirno i bez vetra, sa temperaturama iznad proseka. Čak i kada dođe do zahlađenja, ono neće biti drastično, te će prosečne vrednosti dnevne temperature iznositi oko 20 stepeni – istakao je Đurić.

Razlog suše jeste anticiklon, odnosno polje visokog vazdušnog pritiska, koji ne dozvoljava da u našu zemlju dodje hladna vazdušna masa sa Atlantika, te zbog toga padavine i zahlađenje možemo da očekujemo tek krajem meseca – rekao je Đurić.

Padavine tek krajem meseca

I narednih desetak dana možete da iskoristite za uživanje u prirodi ili pored reke. Dolazak jesenjih kiša očekuju se tek krajem oktobra i početkom novembra

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments