Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević naveo je da će se među temama na sastanku stranke naći i bojkot opozicije, napad Sergeja Trifunovića na novinarku RTS-a, kao i spaljivanje knjige Gorana Vesića.

Vidim da većina udruženja novinara ne osuđuje ovaj divljački i prostački napad Sergeja Trifunovića na novinarku RTS-a Oliveru Jovićević zbog sinoćne emisije, kao što nije bilo ni velike osude u javnosti za pokušaj zabrane promocije knjige Gorana Vesića, a zatim i spaljivanja iste.“ – kaže Vučević i dodaje:

„Neverovatno je šta doživljavamo u Srbiji od političke manjine, koja je spremna da teroriše i fizički nasrće i ugrožava živote ljudi koji ne misle kao oni. Zamislite šta bi radili da dođi na vlast i šta bi tek bili spremni da urade ljudima koji ne misle kao oni. U krajnjem slučaju, mogli ste da čujete onog policajca koji je imao veoma neprijatno iskustva kada je Đilas bio ministar. Vidite da onaj Bastać i ostali ludaci spaljuju knjige, a Trifunović viče da su novinarke prostitutke. To je atmosfera koju oni prave u Srbiji i ružna slika koju žele da prikažu.“

Da li je i kakvih priča bilo o ovim temama zasad ostaje nepoznato, s obzirom da je predstavnicima medija boravak na sastanku strogo vremenski ograničen.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments