Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je video agendu za sastanak u Vašingtonu, da je samo jedna tačka bila problematična, ali da mu iskustvo govori da se neće zaustaviti na tome. Vučić je izjavio da je jedina tema kad je reč o Kosovu i u SAD, i svuda, međusobno priznanje Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje iznenađenja na sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu, naredne sedmice.

Predsednik Srbije rekao je za TV Pink da je suština da Avdulah Hoti i albanski zvaničnici govore da idu po priznanje u SAD.

„Bilo je i nezvaničnih izjava lidera u regionu da ću morati da potpišem sve što se stavi u Vašingtonu. S pažnjom sam to saslušao. Očekujem iznenađenje, ne libim se da to kažem, a izviniću se američkoj administraciji ako ga ne bude“, rekao je Vučić.

Istakao je da je video agendu za sastanak u Vašingtonu, i da je samo jedna tačka bila problematična, ali da mu iskustvo govori da se neće zaustaviti na tome.

„Nažalost, moj poilitički nos neretko je dobro osećao različite vrste i mogućih iznenađenja i zamki i svega drugog“, dodao je Vučić.

Da li će biti susreta sa Trampom

Predsednik Vučić izjavio je da ukoliko sadržaj zahteva Amerike prema Srbiji po pitanju Kosova i Metohije u Vašingtonu 4. septembra bude onakav kao što on pretpostavlja, onda do susreta sa predsednikom Donaldom Trampom neće doći.

Vučić je rekao da bi, ukoliko bi prihvatio susret sa predsednikom Trampom, bio prvi srpski predsednik koji bi mogao da ima ne samo prvi susret sa Avdulahom Hotijem i Trampom, već i bilateralni susret sa američkim predsednikom.

„Pošto mislim da znam šta može da bude sadržaj tog iznenađenja, jer to osećam, a ne zato što imam podatke, pre će biti da ću to da odbijem i da do tog susreta neće doći“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li očekuje da će Tramp prisustovati sastanku.

Istakao je da će se pregovori oko ekonomije lako završiti, ali ga, navodi, brinu teme u nastavku tog sastanka.

„Mi počinjemo u 10 sati ujutru po istočnom američkom vremenu sa pregovorima i razgovoirma o ekonomiji, tu se možemo dogovoriti sa Prištinom za tri, četiri ili pet sati, a onda imamo nastavak, a ja čekam šta će biti na nastavku“, podvukao je Vučić.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDE .

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments