Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je trajno povećanje plata od deset odsto za sve zdravstvene radnike.

Danas smo doneli odluku i sa Vladom Srbije da idemo na 10 posto trajnog povećanja plata svim zdravstvenim radnicima – od vozača, do lekara specijalista od prvog aprila – izjavio je predsednik  Vučić u obraćanju koje je prenosio RTS.

On se zahvalio zdravstvenim radnicima na požrtvovanju i rekao da je trenutno 15 zaraženih ljudi u bolnicama, od kojih je samo jedan je na respiratoru. Kazao je da je on „kriv“ što se krilo koliko u Srbiji ima respiratora, ali je naknadno rekao da ih je 2009. godine bilo 350, a da ih sad ima 1.008. Najavio je da će biti nabavljeno još 500 „jer se pripremamo na najgori mogući scenario“.

Infektivna klinika u Beogradu, posebno odeljenje KCV-a u Novom Sadu i posebno odeljenje Kliničkog centra u Nišu će se od sutra baviti samo onima koji su zaraženi korona virusom, kazao je predsednik.Vučić: Povećanje plata zdravstvenim radnicima od 1. aprila 31405

On je, kao prioritet, naveo očuvanje zdravlja stanovnika, posebno onih najranjivijih – najstarijih. Najavio je da će se osnovati dva krizna štaba – zdravstveni deo štaba na čijem čelu je Ana Brnabić, i drugi – za otklanjanje posledica po privredu i ekonomijiu, koju bi predvodio on zajedno sa ministrom finansija Sinišom Malim i predsednikom privredne komore Srbije, Markom Čadežom.

Aleksandar Vučić je u svom obraćanju građanima na RTS-u najavio da će biti redovno obaveštavani o novoobolelima, ali i izlečenima. Izjavio je da će biti velikih probelma ali ih je pozvao na solidarnost, ozbiljnost i ljubav prema Srbiji.

Rekao je da za sada nema zatvaranja škola i da se na taj način čuvaju stariji ljudi.

Naveo je da je svestan da je svim političkim akterima sad neprijatno da pričaju o izbornim temama, rekao je da će ih uskoro pozvati na sastanak i dogovor i da nije isključeno pomeranje izbora.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments