Tradicionalni prijem vukovaca i učenika generacije školske 2018/2019. godine, upriličio je predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević u saradnji sa bibliotekom „Srboljub Mitić“ i svojim saradnicima.
Ponosnim roditeljima, nastavnicima, direktorkama škole i učenicima, najpre se obratila direktorka biblioteke „Srboljub Mitić“, Danijela Božičković Radulović:
„Dragi naši maturanti! Završili ste Osnovnu školu i dobili laskavo priznanje Vukovu diplomu. Samo vi znate, koliko je truda, rada, ljubavi i odricanja, prethodilo tome. Samo vi znate šta ćete dalje. Samo vi možete da pratite svoju zvezdu i niko drugi sem vas. Antoan de Sent Egziperi u „Malom princu“ rekao je: „Zvezde nisu za sve ljude iste. Za one koji putuju oni su vodiči“…..

Vukovci i učenici generacije na prijemu kod predsednika opštine 20215

Ne skrivajući ponos i zadovoljstvo, predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, ovom prilikom, rekao je:
„Danas je važan istorijski datum. Danas je Vidovdan. Na Vidovdan se su se dešavale mnoge stvari u Srbiji, počevši od prvog pucnja u Sarajevu, a vi o Gavrilu Principu sve znate,, ali je na Kosovski boj svakako najveći događaj koji se desio 1389. godine.
Zreli ste, jer ste dobro vaspitanje iz porodice za šta su zaslužni vaši roditelji, ali i vaspitači, nastavnici i profesori. Kroz obrazovanje ćete još više sazrevati. Samim tim što ste danas ovde, dokaz je da ste na pravom putu i da ćete postati dobri ljudi, uspešni i izuzetni u onome što želite da radite u budućnosti. To nikada nemojte da zaboravite, Najvažnije je da budete dobri ljudi. Jer, ako to izgubite, onda vam ne vrede nikakve diplome. Svakoj generaciji ovo poručujem, pa i vama koji ste danas ovde. Nikada nemojte da se stidite odakle ste, i odakle ste krenuli na svoj novi put. I ne zaboravite. Srbija je vaša zemlja. Volite je. Poštujte tuđe zemlje i tuđe zakone, ali volite Srbiju.
Čestitam na postignutom uspehu i želim vam puno sreće u daljem školovanju.“, rekao je predsednik Opštine, Mališa Antonijević.
Nosioci Vukove diplome u OŠ „Milisav Nikolić“ iz Boževca su: Tatjana Miladinović, Angelina Mladenović, Jovan Stojadinović, David Topalović; u OŠ „Draža Marković – Rođa“: Andreja Stević i u OŠ „Moša Pijade“ u Malom Crniću: Aleksa Mikić, Luka Ivić, Filip Stević. Titula ĐAKA GENERACIJE pripala je Angelini Mladenović iz Boževca, Aleksi Mikić iz Malog Crnića i Andreji Stević iz Smoljinca.
Vukovce je predsednik Opštine je darivao knjigama, a učenike generacije – tabletima.
Direktorka biblioteke „Srboljub Mitić“, Danijela Božičković Radulović, je u ime biblioteke uručila najuspešnijim učenicima, prikladne knjige.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments