Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u roku od deset dana biti isplaćena još jedna minimalna zarada za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu.

„To je velika pomoć, donosimo sutra tu meru, a biće isplata za 10 dana“, rekao je Vučić napominjući da će ta finasijska pomoć mnogo značiti ovom sektoru koji je zbog pandemije korone posebno ugrožen.

Vučić najavio je da će početkom sledeće godine uslediti pomoć privatnim preduzetnicima, dodajući da je protiv izmena poreske politike, već za jednokratna davanja.

„Počeli smo da razgovaramo, jer tokom januara moramo da pomognemo privredi. Protiv smo izmena poreza, ali naći ćemo nešto što će privatni sektor da zadovolji“, rekao je sinoć Vučić.

Vučić je istakao da svakako ostaje uslov da nema otpuštanja radnika.

On je podsetio da uz dodatne mere za privatni sektor početkom 2021. godine, od 1. januara sledi povećanje plata od 5 odsto za medicinske radnike i 3,5 odsto za sve druge u javnom sektoru.

Od 1. aprila biće povećanje od 5 odsto za sve, a tada će uslediti i povećanje od 10 odsto za vojnike, razvodnike, desetare i podoficire, dodao je Vučić.

Izvor: Blic