Ministar odbrane Aleksandar Vulin susreo se danas sa general-majorom Mihailom Černišovim u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu, gde su zajednički mobilni timovi jedinica ABHO Vojske Srbije i vojni stručnjaci Oružanih snaga Ruske Federacije izvršili dezinfekciju kasarne.

Ministar odbrane čestitao je Vaskrs pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije, predvođenim generalom Černišovim, koji su taj zajednički pravoslavni praznik proslavili daleko od Rusije, pružajući pomoć Srbiji u borbi protiv koronavirusa.

ZAJEDNIČKI VASKRS U KASARNI U POŽAREVCU: Ovako su se Vulin i Rus Černišov kuckali jajima! 34557

Ministar Vulin: Mnogo nam znači podrška i pomoć vojnih stručnjaka iz Rusije

– Do sada su pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije izvršili 84 različite dekontaminacije, a medicinski timovi su izvršili 103 različite posete, dali nam svoje ekspertize, pa i vrlo često menjali naše lekare u radu na respiratorima i tako konkretno pomogli ljudima da se osete bolje i našim lekarima da se odmore – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je danas sa general-majorom Mihailom Černišovim obišao dezinfekciju kasarne „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu. Dezinfekciju su zajedno izvršili mobilni timovi jedinica atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije i vojni stručnjaci ABHO jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije angažovani na sprovođenju mera u cilju sprečavanja širenja virusne infekcije Kovid-19.

ZAJEDNIČKI VASKRS U KASARNI U POŽAREVCU: Ovako su se Vulin i Rus Černišov kuckali jajima! 34557

Današnjem obilasku su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, pomoćnik ministra za politiku odbrane mr Milan Ranković, komandant Centra za obuku Kopnene vojske pukovnik Milovan Vasić.

Tokom posete zamenik komandanta Centra ABHO potpukovnik Srđan Rutić referisao je o angažovanju pripadnika tog centra na dezinfekciji objekata i ustanova širom Srbije u proteklom periodu.

Autor: Kurir.rs

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments