Požarevac je jedan od retkih gradova na svetu koji leži na tri reke, Dunav, Velika Morava i Mlava, ali kroz grad ne protiče niti jedna, jer je poprilično udaljen od njih. Međutim, od kada se u samom centru grada rekonstruiše Sinđelićeva ulica, Požarevljani su dobili i svoje mostiće, kako bi mogli da pređu sa jedne na drugu stranu preko kanala koji je dugačak i širok koliko i sama ulica.

Nekoliko hiljada Požarevljana svakodnevno i po više puta prelazi preko ovih privremenih objekata, jer je to jedini i najkraći put do centa grada. Usled velikih padavina, koje su zadesile i Požarevac, pomenuti kanal ispunila je voda iz obližnjih ulica i bar privremeno stvorila sliku potoka sa mostićima preko njega. Vest, sama po sebi i ne bi bila atraktivna da se ovih dana na društvenim mrežama nije pojavila fotografija zaključanih katanaca, na jednom od mostića.

Zaključavanje ljubavi postala atrakcija u Požarevcu 20187
Zaključani katanci na zaštitnoj ogradi

Kako smo saznali od Mlađana Miladinovića, vlasnika obližnjeg kafića, jedan mladi par se pre izvesnog vremena dosta dugo zadržao na mostiću, što je njemu posebno skrenulo pažnju. „Dugo sam ih posmatrao misleći da će da skoče u vodu, koja je u tom trenutku bila i do dva metra dubine, bili smo spremni da reagujemo i sve vreme nismo skidali pogled sa njih. Međutim desilo se nešto čudno, oni su se poljubili i činilo nam se zajedno probali da iseku armaturu koja obezbeđuje most. Prešli su na drugu stranu do radnje koja izrađuje svadbene torte i ušli u nju. Ja sam otišao do mostića da vidim da li su napravili neku štetu. Tada sam ugledao katanac koji je bio zaključan na armaturi“.

Zaključavanje ljubavi postala atrakcija u Požarevcu 20187
Mlađan Miladinović, vlasnik obližnjeg kafića

Tragom ove vesti, od vlasnice firme koja izrađuje torte za veselja, saznali smo da je mladi par naručio svadbenu tortu i da su se uputili do advokata, koji je u komšiluku.

Iz advokatske kancelarije su nam potvrdili da je između pomenutog para sklopljen ugovor, ali nismo dobili više informacija, vezano za isti.

Zaključavanje ljubavi postala atrakcija u Požarevcu 20187
Požarevački mostić ljubavi

Da slučaj bude veći, svakim danom na mostiću ima sve više zaključanih katanaca i on sada već podseća na onaj u Vrnjačkoj Banji.

Od radnika na gradilištu dobili smo informaciju da će, ukoliko se ovaj trend nastavi, morati dodatno da ojačaju zaštitni ogradu ili jednostavno skinu katance, jer su opsanost po bezbednost urušavanja prelaza.

Zaključavanje ljubavi postala atrakcija u Požarevcu 20187
Mostić ljubavi

Od gradskih čelnika saznali smo da će kanal biti zatrpan za nekoliko dana, a privremeni prelazi demontirani. Sa njima u istoriju odlaze i zaključane ljubavi. Jedini koji su profitirali su kineski prodavci, jer je većina katanaca kod njih kupljena.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, gradske vlasti već planiraju da u centru grada naprave mostić ljubavi, poput sličnih u svetu.

Do objavljivanja ove vesti, nismo saznali ko je par koji je prvi zaključao svoju ljubav u Sinđelićevoj ulici.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments