Današnji okrugli sto održao se povodom realizacije projekta „Karijerno vođenje i savetovanje mladih iz ranjivih grupa“ koji realizuje Udruženje građana „Šansa“ u partnerstvu sa Međuopštinskim udruženjem gluvih i nagluvih Požarevac.

„Projekat je u drugom mesecu realizacije, aktivnosti su započete 1.avgusta 2019. do 31. marta 2020. godine. Projekat je podržan i finansiran od strane Evropske unije u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Ukupna vrednost projekta iznosi 1.411.800,00 dinara. “ – govori Vladan Bošković, asisten projekta i dodaje „Cilj projekta jeste promovisanje dijaloga u društvu putem razvoja edukativnih programa za mlade kroz dvosmernu komunikaciju i saradnju između organizacija civilnog društva i drugih relevantnih sektora u svrhu implementacije instrumenata i programa podrške koji se odnose na ključne izazove pri zapošljavanju mladih iz socijalno ugroženih grupa i omogućenje veće zapošljivosti i uključenosti mladih iz ranjivih grupa na tržište rada.“

Osnovne aktivnosti na projektu predstavljaće dizajniranje programa za karijerno vođenje i savetovanje, organizovanje treninga za stručnjake različitih profila aktivnih u ovoj oblasti, implementacija programa kroz set od 30 radionica za tridesetoro mladih koji dolaze iz socijalno ugroženih grupa i iz Sociorehabilitacionog kluba za mlade Grada Požarevca.

Glavni produkt projekta biće formiranje koordinatnog tima i zajedničke platforme na lokalu u vezi sa spovođenjem karijernog vođenja i savetovanja mladih iz ranjivih grupa što će obezbediti održivost rezultata projekta i ubuduće doprinositi maksimalnom pozitivnom efektu na odabrane ciljne grupe. Prvo, to će omogućiti organizacijama civilnog društva da sprovedu efikasnu međusektorsku saradnju, zajedničku razmenu primera dobre prakse i aktivno učestvuju u političkim, socijalna i ekonomskim reformama. Drugo, platforma kao mehanizam za uspešno povezivanje zanimanja i karakteristika i veština pojedinaca dovešće do ostvarenja benefita za mlade iz ranjivih grupa. Konačno, uspostavljanje dijaloga između svih relevatnih socijalnih faktora na regionalnom i lokalnom nivou dovešće do povećane zaposlenosti u istovremeno podržati druge socijalne i obrazovne programe i napore u tom pravcu.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments