Sa ciljem što uspešnije borbe protiv virusa korona i zaštite od njega, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je saopštio uvođenje vanrednog stanja sa merama koje su usmerene na sprečavanje širenja virusa COVID-19.

Komandant štaba za vanredne situacije u Požarevcu i gradonačelnik ovog grada Bane Spasović uputio je na današnjoj konferenciji za novinare apel građanima da se striktno pridržavaju svih uputstava i odredaba koje propisuje novonastalo stanje kako zbog ličnog tako i zbog kolektivnog zdravlja nacije:

Zasedao Štab za vanredne situacije u Požarevcu,saopštene nove mere 31677

„Ovo  je trenutak kada će država pokazati svoju ozbiljnost i organizovanost ali je takođe trenutak kada se to isto traži i od svih građana. Apelujem na građane da se informišu isključivo putem relevantnih medija i da ne šire paniku i neproverene informacije,naročito putem društvenih mreža.

Pozivam sve sugrađane na mobilnost i poštovanje mera koje su propisale nadležne institucije ali i na solidarnost onih koji nisu rizične grupe prema onima koji to jesu.

Danas je u Požarevcu zasedao štab za vanredne situacije sa kog su proizašle sledeće mere:

1. Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Požarevca na period od 8-20h izuzev dostave hrane koja može biti i van navedenog perioda. Na ovu meru se primenjuje mera zabrane boravka viže od 50 ljudi u zatvorenom prostoru čije će sprovođenje kontrolisati nadležne službe.

2. Preporučije se odlaganje svih javnih skupova,poseta i manifestacija u javnim ustanovama Sportski centar Požarevac, Centar za kulturu Požarevac, Narodni muzej Požarevac, Galerija „Milena Pavlović Barilli“, Istorijski arhiv,  Turistička organizacija grada Požarevca, Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“.

3. Nalau se pojačane mere za higijenu u gradu Požarevcu. Takođe, preporučujemo upravnicima individualnih stambenih objekata i stambenih zgrada da to isto učine i u zgradama kojima rukovode

4. Štab za vanredne situacija grada Požarevca obaveštava da se postupa po preporučenim merama Vlade Srbije u vanrednom stanju o prekidu rada fitnes centara i teretana, sportskih vežbališta, dnevnih centara za stara lica i ostalih mesta gde se po definiciji okupljaju građani u većem broju.Zasedao Štab za vanredne situacije u Požarevcu,saopštene nove mere 31677

Kao što je sinoć naveo predsednik Vučić, sve navedene mere imaju za cilj da iz novonastale situacije izađemo sa što manje posledica po zdravlje svih nas a naročito rizičnih grupa stanovništva.

Još jednom pozivam na solidarnost i poštovanje mera, jer samo tako možemo dovesti do što skorijeg prestanka vanrednog stanja u državi.

To ćemo, ostavivši ovoga trenutka po strani sve razmirice i razlike u mišljenjima, učiniti svi zajedno, kao i uvek kada je našoj državi bilo teško.“

Spasović je još dodao da je dat nalog JKP Komunalne službe da pojačaju higijenu u gradu.

Pred kraj konferncije , stigla je informacija da će biti otvorene 4 telefonske linije u Požarevcu gde će stara lica moći da se jave i pružiće se pomoć preko volontera koji rade za grad Požarevac u snabdevanju starih lica. Brojevi telefona će uskoro biti saopšteni.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments