Vlade Republike Srbije donela je najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa – zatvaraju se frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi i teretane, kao i kladionice, kockarnice i automat klubovi. Odlučeno je i da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.

Zabranjuje se u potpunosti rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi i teretane.

Doneta je odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28. Ovo se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske.

Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti, saopštila je Vlada.

Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.

Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa koronavirusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka, dodaje se u saopštenju

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno što pre iz ove bitke izašli kao pobednici, zakučuje se u saopštenju Vlade.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments