Zatvoren jesenji uzgojni ispit HZP 1

Zatvoren jesenji uzgojni ispit HZP

U subotu 26. oktobra, na Srebrnom jezeru svečano je zatvoren jesenji uzgojni ispit – HZP.

Ovaj događaj održan je u opštini Veliko Gradište u organizaciji Srpskog Duutsch Drahthaar Kluba, Kinološkog saveza Srbije i Svetskog saveza za oštrodlake nemce – DDWV e.V.

Zatvoren jesenji uzgojni ispit HZP 2

Domaćini i logistička podrška u organizaciji HZP-a bili su: Opština Veliko Gradište, javne ustanove kao i lovačke sekcije.

Ispit koji je održan priznaje se u DDWV-u i DDV-u a dobijane su Nemačke ocenske liste. Na ispitu su sudile sudije iz Nemačke i Srbije (sudije sa licencom DDWV-a).

Ocenjivani su psi uzgajivača iz cele Evrope, a apsolutni pobednik bio je Dragiša Cvetuljski koji ima prebivalište u Nemačkoj.

Zatvoren jesenji uzgojni ispit HZP 3

Nagrade je uručio glavni organizator ispita, generalni vodja Svetske organizacije za Nemačkog oštrodlakog psa Ulrich Augstein.

Humanitarna organizacija “Srbija velikog srca” uključila se u program svečane ceremonije zatvaranja ispita, a najmlađi članovi udruženja, specijalno za ovu priliku, izradili su medalje sa znakom udruženja koje su darivali pobednicima.

Zatvoren jesenji uzgojni ispit HZP 4

Dirnuti ciljevima kojima teži humanitarna organizacija, učesnici ispita prikupili su novčana sredstva koja su donirali udruženju. Jelena Marković, predsednica Srbije velikog srca, zahvalila se u ime svih onih koji to ne mogu sami da učine i istakla je da će novac biti upotrebljen za različite projekte koji će u mnogome pomoći članovima udruženja, kao i za trening pasa koji pomažu deci sa različitim oblicima invaliditeta.

Takođe, pozvala je ove ljude velikog srca da nam se vrate u Veliko Gradište kao turisti i prijatelji grada.

Zatvoren jesenji uzgojni ispit HZP 5
Učesnicima HZP-a organizatori su priredili niz zanimljivih događaja kao i izlete u Ramsku tvrđavu i Rimski vojni logor Viminacijum.

Autor i foto: ToVg

avatar
300
  Prijavljujem se  
Obavesti me o