Srbijom je protutnjala vest da je u zamrzivačima Opšte bolnice u Kraljevu pronađeno 13 tela beba, a koja su dovedena u vezu sa slučajem nestalih beba. Međutim, kako saznajemo, istina je drugačija.

Iako je ta vest šokirala građane Srbije, ispostavilo se, međutim, da se ne radi o ukradenim bebama, već umrlim na porođaju, nad kojima je urađena autopsija i koje su upisane u sve opštinske knjige, a njihvi roditelji nisu hteli da ih preuzmu.

To za „Blic“ kaže dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, i dodaje da su to tela beba, koje su u poslednje tri godine preminule na rođenju u toj bolnici.

– Mi tela preminulih beba držimo u zamrzivačima po odluci službe za patologiju. Odluka o sahranjivanju Skupštine grada Kraljeva doneta je pre tri, četiri meseca i sada je postupak formiranja komisije, koja će da izvrši to sahranjivanje – kaže za „Blic“ dr Mrvić.

Prema njegovim rečima, bolnica do sada nije imala mogućnost to da radi, jer im tri godine ne radi spalionica.

– Ona je montirana i čekamo saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine za spaljivanje. Bebe će biti sahranjene po zakonu kada budemo formirali tu komisiju – objašnjava za „Blic“ dr Mrvić i napominje da „to nisu nestale bebe, već prirodno umrle“.

Autor: Blic

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments