Dana 06.02.2019. godine, u okviru ZIP ZOP programa za mlade i decu, organizovana je radionica za decu predškolskog uzrasta u organizaciji ULIS „M.P.Barili“ sa vrtićima iz Požarevca. Radionica je održana u  Galeriji obojene svetlosti Centra za kulturu. Ideja je da likovni stvaraoci hronološki predstave radove počevši od crteža do skulptura.

ZIP ZOP Program: Likovna radionica ULIS-a sa vrtićima 14744
Foto: ULIS „M.P.Barili

Cilj je da se najmlađima približi umetnost, ne samo kroz razgledanja umetničkih radova nego uz neposredne kontakte sa likovnim stvaraocima, mogućnost učešća u kreiranju dela kao i kroz priču o materijalima, tehnikama, istorijatu itd. koju će vodila Biljana Milosavljević Pićurić, kustos, Master istoričar, Dipl. istoričar umetnosti.

ZIP ZOP Program: Likovna radionica ULIS-a sa vrtićima 14744
Foto: ULIS „M.P.Barili

Ovo je još jedan korak uspešne saradnje, nastavljanja dobrih poslovnih i prijateljskih odnosa između Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Dečji vrtić „Ljubica Vrebalov“ i udruženja. Na ovaj način članovi ULIS-a „M.P.Barili“ žele deci da približe i prošire spektar saznanja i znanja kroz lepe umetnosti, da ih podstaknu na još veću kreativnost koju svi zajedno možemo negovati i razvijati.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments