Devojčica je odmah odvedena na lekarski pregled gde su joj konstatovane brojni podlivi po telu, kao i povreda genitalija

Živorad M. (60) iz okoline Požarevca, optužen da je silovao i tukao svoju ćerku (16), i to samo tri meseca pošto je uslovno pušten iz zatvora, gde je služio kaznu zbog ubistva, juče se na početku suđenja branio ćutanjem.

Prvo ročište za silovanje i zlostavljanje devojčice koje se dogodilo u maju prošle godine počelo je juče u Višem sudu u Požarevcu. Na početku suđenja Živorad M. trebalo je da se izjasni o krivici za delo za koje je zaprećena kazna zatvora i do 15 godina, međutim, on je odlučio da njegova odbrana bude ćutanje.

Nakon toga saslušana je devojčica, njegova ćerka, koja je davala iskaz putem video-bima. Ona je, kako saznajemo, ostala pri prvobitnoj izjavi, gde je kazala da ju je otac nasilnik silovao i tukao. Ono što je dodala jeste da je njena porodica dobijala pretnje od očeve sestre, njene tetke, da će ona i njena porodica biti izbačeni iz porodične kuće.

Kako je „Blic“ pisao, Živorad je uhapšen u maju prošle godine zbog sumnje da je silovao i tukao svoju ćerku (16), i to samo tri meseca pošto je uslovno pušten iz zatvora, gde je služio kaznu zbog ubistva.

Slučaj je 17. maja 2018. godine prijavila bivša supruga nasilnika i majka žrtve, koja inače živi u Smederevu, pa nije bila u porodičnoj kući gde se sve dešavalo. Devojčica je odmah odvedena na lekarski pregled gde su joj konstatovane brojni podlivi po telu, kao i povreda genitalija.

Živorad M. se tereti da je prvo nasrnuo na sopstvenu ćerku, i kako se devojčica opirala, počeo je da je udara čak i pesnicama. Prema saznanjima iz istrage, on nije birao gde će udariti ćerku, a posle batina ju je brutalno silovao.

Živorad 2 dana silovao i tukao svoju ćerku, ona nije smela nikome da kaže: Odležao robiju za ubistvo, izašao iz zatvora, a onda je počinio novi zločin 15676

To se ponavljalo nekoliko puta tokom dva dana koliko je monstrum bio sam sa ćerkom.

Kada se devojčica susrela sa majkom, žena je primetila da ćerka ima povrede po telu. U početku dete nije ispričalo majci šta se dogodilo, ali je kasnije devojčica rekla: „To mi je otac uradio“.

Majka je 17. maja prijavila policiji slučaj. Oni su odmah reagovali i dete je odvedeno na lekarski pregled, gde su konstatovane povrede. Sa detetom je razgovarao specijalizovani policajac požarevačke policije za maloletne žrtve, kojem je devojčica ispričala pakao koji je prošla.

Živorad 2 dana silovao i tukao svoju ćerku, ona nije smela nikome da kaže: Odležao robiju za ubistvo, izašao iz zatvora, a onda je počinio novi zločin 15676
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Igor Jurić je kazao da će njegova fondacija učiniti sve što može da nasilnik dobije najveću kaznu;

Kako za „Blic“ priča Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, Fondacija će se uključiti u ovaj slučaj i devojčicu će zastupati advokat Maja Atanasković.

– Ovo je još jedan strašan slučaj koji se dogodio u Srbiji i kao društvo moramo da stanemo iza naših najmlađih žrtava. Mnogo mi je žao što još uvek nije izmenjen Krivični zakonik jer ovaj čovek (s obzirom na to da je povratnik) zaslužuje najtežu moguću kaznu. Potvrđuje se ono što smo pričali u toku kampanje za izmenu zakonika – da su silovatelji povratnici i da su žrtve često i deca, članovi porodice. Ne smem ni da zamislim koliko li je žrtava za koje ne znamo da trpe ovakav vid nasilja koje iz mnogo razloga ne smeju da prijave svoje zlostavljače. Očekujem da će sud u ovom slučaju reagovati onako kako i treba, a to je da ovaj čovek, povratnik, dobije maksimalnu moguću kaznu. Nemojmo mu dati još jednu priliku – kazao je Jurić.

Umesto 14 robijao 10 godina zbog ubistva

Optuženi Živorad M. je od 2008. do kraja februara 2018. godine bio u zatvoru Zabela, gde je služio kaznu zbog ubistva. Naime, on je 8. novembra 2008. u požarevačkom kafiću ubodima nožem ubio R. T. (31). Zbog tog ubistva bio je osuđen na 14 godina zatvora, ali je uslovno otpušten zbog dobrog vladanja posle dve trećine izdržane kazne. Posle samo tri meseca na slobodi, osumnjičen je da je silovao sopstvenu ćerku.

Autor: Telegraf

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments